Liitu uudiskirjaga

Uudiskiri sisaldab infot kaubavaliku ja müügiaegade kohta Tallinnas
Me ei edasta teie andmeid kolmandatele osapooltele

Kasulikku lugemist

Kartulikotletid.

Vanaema Hilda riivkook.

Oi, kuis need koogid maitsesid, kui väikesena vanaema juurde minna sai... :) Siis oli neid raske teha, sest käsitsi riivimine oli suur töö, aga nüüd on ju paljudes peredes köögikombainid abiks. :)
Paar kamalutäit toorest riivitud kartulit
2-3 muna
jämedat jahu (võib ka tavaline olla)
sibulat
hakkliha või soolapekki.
Riivi kartul (peenema riiviga jääb maitsvam) ja pese riivitud kartul läbi, (nii et tärklise välja saab).
Prae hakkliha (niipalju kui raatsid panna, aga vähem kui kartulit) või soolalihakuubikud sibulaga.
Lisa munad ja praetud liha-sibulasegu kartulile, maitsesta muskaatpähkli, soola, pipra ja muu meelepärasega, timmi jahuga paksemaks, nii et tainas väga laiali ei lagune. Prae pannil lusikakoogid või küpseta ahjus plaadil (jääb maitsvam kui kiht plaadil ei ole liiga õhuke).
Teisel päeval külmaltki hea kohvi või tee kõrvale võtta!

Kartuli-kala-kohupiimakotletid.

Kui külmkapis on tühjus, aga jääkapis on veidi kala, saab nendest koos kartulitega mõnusad kotletid! Minul oli mingi suvaline säästupoest  ostetud külmutatud kalafilee, sulatasin, hakkisin peeneks, riivisin hulka mõne keedekartuli ja kuna kapis leidus juhuslikult ka pakk tavalist kohupiima, siis sumasin selle ka kotletitaigna hulka. Et asi laiali ei laguneks, lõin sisse paar muna, siis vaatasin, et väheke vedel, siputasin juurde mannat. Maitsestasin kalamaitseaine, tilli ja soolaga, sõtkusin korralikult läbi ja praadisin, samal ajal keetsin kotlettidega söömiseks juurde riisi ja salativalik on juba igaühe enda otsustada. Head isu! :)

Kartuli-peedikotletid.

Kuidas teha 200-st grammist hakklihast kotlette nii, et sellest kaks suur pannitäit saaks? Mina teen peedikotlette, mis keele alla viivad! Panen sinna hakkliha hulka umbes 3 keskmist riivitud keedepeeti, 3 keedekartulit, 2 muna, ja lisan mingit jämedat terajahu või kliisid niipalju, et tainas vedel ei jääks ja vormitav oleks. Maitseaineid: muskaati, tilli, sibulat või küüslauku igaühe oma maitse järgi ja lähebki kotlettide praadimiseks!